[kupię] - sam prędkościomierz

Kupię, sprzedam, zamienię...

[kupię] - sam prędkościomierz

Postprzez sztylu 20 lip 2010 8:01

Całe zegary to towar deficytowy. Potrzebuję samego prękościomierza (może być w milach). Może być od NTV lub Horneta lub innego pasującego. Info proszę na krzysztof.sztymelski@polsl.pl - oczywiście mogą być także całe zegary :-), a także zegary bardziej lub mniej rozwalone byle z prękościomierzem.
Jeszcze nie jedną paranoję przyjdzie nam przeżyć i robić swoje!
sztylu
stary Seveniarz

Motocykl: HONDA CB 750 1992 r.

Re: [kupię] - sam prędkościomierz

Postprzez KLOSZ 20 lip 2010 9:19

Co masz na mysli? Sam mechanizm? Jakies elementy mechanizmu predkosciomierza gdzies mialem, ale bez obudowy i bez tarczy. Jak interesuje Cie ten kawalek to odezwij sie na PW, poszperam w garazu i znajde.
Zdrowko
KLOSZ
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Cytaty na dziś i jutro:
"Jestem ZA, dopóki mi się podoba" - ® KLOSZ ™
"To co widzisz to też jest patologia, tylko trochę inna niż Twoja..." - tez ® KLOSZ ™
KLOSZ
Mr. Kamizelka

Motocykl: EX 2xCBSF-dzis gram na FuJaRce

Postprzez sztylu 21 lip 2010 8:33

Napisałem na PW - dokładnie o to mi chodzi. Sam mechanizm, bez obudowy czarnej (lub srebrnej) zewnętrznej i białej wewnętrznej, może być bez tarczy i bez wskazówki. Przewróciłem się w lewo, w górze liczników oderwały się zaczepy i pofrunęła więc przetrwała - połamała się obudowa dolna i zgniotła się mechanika prękościomierza - dół obudowy i środek się połamał, ale biały środek to 200 zł na allegro, dół mam na zapasie bo przed przewrotką zmieniłem czarny na srebrny, a prędkościomierz przetrwał. Zgubiłem pokrętło kasowania licznika dziennego i te kolorowe osłony lampek (neutral itp) ale to można kupić w oryginale - kombinuje bo całe zegary to święty Gral. Nawet nie chodzi o tą masakryczną cenę, ale w ogóle nie ma a jak są to w jakimś nieciekawym stanie za baaardzo dużą kaskę.

Na razie zapytam gdyby ktoś miał to chętnie odkupię:
Przykrywki lampek górnej obudowy (neutral itp), pokrętło kasowania licznika dziennego, no i mechanikę prędkościomierza (gdyby z Kloszem nie wyszło :-) )
sztylu
stary Seveniarz

Postprzez KLOSZ 22 lip 2010 18:53

No to Sztylu pokretlo do kasowania przebiegu tez juz masz, dorzuce Ci do paczki ;)
Zdrowko
KLOSZ
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Cytaty na dziś i jutro:
"Jestem ZA, dopóki mi się podoba" - ® KLOSZ ™
"To co widzisz to też jest patologia, tylko trochę inna niż Twoja..." - tez ® KLOSZ ™
KLOSZ
Mr. Kamizelka

Motocykl: EX 2xCBSF-dzis gram na FuJaRce

Postprzez sztylu 22 lip 2010 19:25

Super wielkie dzięki. Coś może z tego będzie... choć płakać mi się chce na widok sevenki była już niemal idealna. Od malowania zrobiłem 300 km :-(
sztylu
stary Seveniarz

Postprzez sztylu 29 lip 2010 16:11

Udało mi się to jakoś posklejać i poskładać, zegary działają i prędkościomierz i obrotomierz. Jedyne co nie działa to kasowanie licznika dziennego. Zarówno w moim rozwalonym prędkościomierzu, jak i w tym "kloszowym" złamana jest ośka w tym liczniku. Teraz więc jakby kto miał rozwalony prędkościomierz, a licznik dzienny z ośką sprawny to chętnie odkupię.
sztylu
stary Seveniarz

Postprzez brakus 01 sie 2010 0:49

Chłopaki z kutna teraz mieli liczniki kompletne z kubkami i chromem wyglądały jak nówki z przebiegiem na liczniku 5300 i zgadnijcie za ile poszły..............
................ 1800zł- koleś z bielska białej kupił.
Ja pierdziele mieć dostęp do używek w belgi to towar schodzi jak ciepłe bułki.
Motor to nie żelazo nie rozpalaj go do czerwoności.
Obrazek
brakus
stary Seveniarz

Motocykl: Yamaha YZF 600 Thundercat

Postprzez sztylu 02 sie 2010 17:17

Ja wziąłem sam prędkościomierz od Klosza z przebiegiem 14 kkm i "ustawiłem" sobie przed zamontowaniem u siebie swój rzeczywisty 84 kkm, tak więc te 5300 to niekoniecznie 5300 bo w sevence ta zmiana to banał. A cena 1800 zl to masakra jest... ale czasem co zrobić? Ja jakoś swoje zegary odratowałem i nawet wyglądają dobrze, wszystko działa poza tym kasowaniem przebiegu dziennego ale nie dam walizki pieniędzy, żeby to mieć.
sztylu
stary Seveniarz

Powrót do Ogłoszenia